Facebook ile Ekşisözlük İlişkisi Nasıl ? 


 

Facebook’un yükselişi ile beraber kan kaybeden Ekşi Sözlük, kayıtlı okurlarını yazar yaptı. Yazar alımı ve Ekşi   Sözlük’e yazar olmak için bilinmesi gerekenler :

 

Ekşi Sözlük‘teki yazılanlara oy vermek ve kısıtlı imkanlardan yararlanmak için şu ana kadar üye olan onbinlerce kayıtlı okur, yazar adayı konumuna getirildi. 1999 yılında Sedat Kapanoğlu tarafından kurulan Ekşi Sözlük, kısa zamanda üst düzey bir site haline gelipTürk internet tarihine adını yazdırdı. Sitenin giderek popülerleşmesiyle birlikte, yeni üye alımında da radikal kararlar alınmıştı ve sürpriz zamanlarda yeni üyelik imkanı tanınmıştı. En son 2 yıl önce “Malazgirt’e Kitap Gönderelim” isimli yardım kampanyasına katkıda bulunan kişiler yazar olarak alındıktan sonra geçen yıl sadece moderatörler tarafından referans edilen kişiler yazar olarak kabul edildi. Özellikle siteyi okur olarak takip edenlerin tepkisini çeken bu olay, son günlerin popüler sitesi Facebook sayesinde sona erdi!

 

 

Alexa verilerine göre Ekşi Sözlük’ün yeni operasyonu,

düşüşte olan siteye çok yüksek hit sağladı.

 

Dünyanın şu an ki en popüler sosyal ağı konumundaki FacebookTürk internet kullanıcısını da cezp etti ve 1 milyonuncuTürk üyeyi de geçtiğimiz günlerde kaydetti. Ekşi Sözlük yazarlarının bile büyük bir sıklıkla kullanmaya başladığı Facebook‘taEkşi Sözlük‘te sık sık rastladığımız konu başlıklarıyla aynı isimde gruplar açıldı.

 

Eğer siz de Ekşi Sözlük‘e yazmak istiyorsanız, şunları bilmenizde fayda var; Ekşi Sözlük‘e “Çaylak” unvanı ile alınan yeni yazarların bulunduğu sistemde en az 10 mesaj yazdıktan sonra onay listesine geçip sözlük moderatörleri tarafından daimi yazar haline getirilmeyi bekliyorsunuz.

 

Sözlük , Facebook’u yenebilecek mi merak konusu ama ilk raundu aldığı kesin. 3 Kasım 2007‘de açılan konu sayısı 800 civarlarında iken, 4 Kasım 2007‘de yani yazar alımına başlandığı gün açılan konu sayısı 5690.

 

Sizde çaylak yazar olarak sözlüğe girmek istiyorsanız ilk adım olarak www.eksisozluk.com adresine girdikten sonra “yeni okur” butonuna tıklayarak üye olmalısınız.
kaynak: smileturkıye.com